overvik-bolig

Gjenforeningen Åse og Nils

Overvik er et sted for begynnelser og fortsettelser. For alle mennesker – i alle aldre.

 Åse Grunnvåg og Nils Ritland – hun fra Senja, han fra Stord – har vært sammen om det aller meste. Blant annet 40 år i Tromsø, med arbeid i helsevesenet og familieliv med tre barn. Selv hadde de tenkt til å møte også alderdommen sammen i Tromsø, men livet ville det annerledes. 

– At barna flyttet fra Tromsø forandret livene våre, så vi valgte å flytte til Overvik og starte litt på nytt. Det har vi ikke angret på, sier Åse. 

– Vi ville bo på grunnivå, slik at vi kan gå rett ut døra, og valgte derfor å kjøpe rekkehus. En litt artig detalj er at vi faktisk bodde to år i Trondheim før vi flyttet til Tromsø for over 40 år siden. Byen med omegn var derfor ikke helt ukjent for oss.  


Hele familien samles på Overvik 
Hele storfamilien samles ofte til søndagsmiddag og feirer høytidene sammen i rekkehuset til Åse og Nils. Det er også hyggelig å møtes til kaffe og kanelsnurrer på kaffebaren Dromedar. 

– Det er veldig fint. På grunn av barnebarn og bonusbarnebarn er vi også veldig spente på hvordan parken og øvrige uteområder blir når de er klare. Vi håper arbeidet vil legge til rette for ulike aktiviteter for større barn, sier Åse. 

– Det ligger allerede en lekeplass for de mindre barna like foran huset. Det gjør det veldig lett å komme i kontakt med foreldregenerasjonene. 

Mindre snømåking, mer liv 
Å flytte til Overvik var et velkomment skifte på flere måter. Paret har nå nedskalert fra en stor enebolig til et rekkehus. Det gir dem mindre å holde styr på og mer tid til å leve livet med barn og barnebarn. Mer tid til å ta inn alt Overvik og Trondheim har å by på. 

– Det blir mindre vedlikehold. Likevel har vi tre soverom, slik at vi kan ha gjester når vi vil, sier Åse. 

– Det blir også mindre snømåking, sier Nils. 

Nettopp det at Ranheim kan skilte med et litt mildere klima enn Tromsø er en lettelse for de to – etter 40 år med lange vintre og mørketid: 

– Det er kortere vei til våren, og gode muligheter for sjøliv og bading. Byåsen og skogen er lett tilgjengelig. Det er så fine naturområder her!